Saturday, 23 February 2013

A.M.A.N.A.H

Assalamualikum !!

kaifa haluka??
how are you??
pe kabar ??
hehehe..

ana amat berharap yang antum/antunna sekalian berada dalam keadaan sihat-sihat belaka !
ana pulak macam mana kan??? sihat ke?? sakit ke??
siapalah diri ana di muka bumi sang pencipta yang maha agong ini..
sehinggakan antum sume tau tentang kondisi kesihatan ana sekarang...
betul tak ?? hew3

apa rasanya yang ana ingin kongsikan dalam ruangan slot kali ini..


fikir jangan tak fikir.. jika tidak.. apa gunanya akal yang di kurniakan.. betol tak?? hehe

baiklah..daripada keadaan menjadi semakin buruk...
sampai macam ni..


lebih baik ana beritahunya sekarang.. hehe
kali ini ana berminat untuk "share" cerita tentang AMANAH !!

amanah ini apa??? 
ia merupakan salah satu tanggungan atau tanggungjawab seseorang terhadap sesuatu perkara..
dan ia boleh menjadi bebanan yang tinggi.. jika kita tidak bijak mengawal keadaan..
hehe

macam mana nak kawal keadaan ??
senang sahaja.. perkara paling asas ialah..

SENYUM !!
hahaha

senyum kan dapat mengurangkan sedikit tekanan dalam diri..
ia juga bukan memberi impak positif kepada diri sendiri..
malah ia juga bisa memberi kesan baik terhadap orang sekeliling...
maka.. senyumlah selalu ya !

walaubagaimanapun... sebenar nyer ana nk kongsi ntentang diri ana yang kini sudah bergelar "senior" di sekolah tempat ana menuntut ilmu...
jadi.. banyak pula amanah yang di beri oleh pihak atasan terhadap diri insan yang lemah ini...
hew3

ana tahun ini diberi lebih dari satu tanggungjawab yang memrklukan pelbagai kriteria !!

first : ana memegang jawatan ketua dorm pada tahun ini...dan tugas yang ana rasa paling susah sekarang ialah..menyuruh anak buah melaksanakan tugar harian masing-masing..
bukan apa.. tapi ana memang sukar hendak mengarah orang lain membuat kerja...
huhu..
keadaan katil idaman bagi semua ketua dorm.. kemas dan tegang...huhu

second : ana juga tidak ketinggalan untuk memegang jawatan sebagai pengurusi kelab permainan olahraga... walaupun ana bukan olahragawan sekolah...ana tetap jadi pengerusi... huish~
gambaran diri ku yang kurang aktif dalam sukan ... tetapi perlu menjadi pengerusi kelab olahraga.. hehe
tapi ... mencuba itu tidak salah kan?? hehe

third : ana perlu memegang atau mengetuai satu kumpulan usrah yang mana ana perlu menjadi naqib dalam usrah itu ... dan naqib ini perlu kreatif dalam mengendalikan sesuatu program usrah.. 
dan paling penting.. jangan buat anak usrah itu.. tidur !
huhu

itu sahaja yang ana hendak kongsi pada ruangan kali ini....
sekian 

peace no war n senyum slalu !

No comments:

Post a Comment