Sunday, 10 March 2013

kakak belanja !!

Assalamualaikum...
apa khabar semua?? sihat tak?? hehe

ana sangat teruja nak update blog kali ini...
sebab kenapa?? sebab ana ada keluar jalan-jalan dengan family ana !!
mungkin antum/antunna akan cakap.."keluar dengan family jer pun.."
tapi..kali ini.. memang gempak sangat bagi... sebab... jeng3 ~

bermula lah satu pengembaraan.. hehe
pada waktu pagi sabtu (9.3.2013) abang sepupu ana ajak ana..
teman kan dia pergi UKM untuk ambil baucar buku !! 
tiba-tiba..waktu sepupu ana ambil baucar itu.. secara spontan dia bertanya dekat ana..
"nak tak jenguk kakak ayu (kakak ana) dekat UPM ?" 

apa lagi.. ana pun cepat-cepat dail nombor telefon kakak ana..
ana tanya dia..dialog nyer lebih kurang macam ini..
ana : assalamualikum.. apa khabar??
k ayu : waalaikumussalam.. alhamdulillah..
ana : tengah buat apa?? busy ker??
k ayu : tak ada buat apa-apa pun.. kenapa??
ana : nak datang jumpa k ayu.. boleh tak??
k ayu : ye ke?? boleh jer.. lagi pun akak tengah gotong-royong jer.. boleh jer kalau nak keluar..
ana : cantik !! kak iya (adik kepada sepupu ana yang ajak ana) busy x?? 
k ayu : tak rasanya.. datang naik apa??
ana : naik bas..
k ayu : tahu ke naik bas sampai sini?? datang dengan siap ??
ana : dah tanya ibu dah tadi.. seorang diri..
k ayu : ok.. kalau ada apa-apa telefon akak tau..
ana : ok.. bye.. assalamualaikum ..
k ayu : waalaikumussalam..

panjang tak ?? panjang kan??? hehe..
lepas dah sampai dekat UPM .. ana cuba telefon kakak ana.. tapi dia tak jawab...
ana pun hairan lah.. sepupu ana pun telefon adik dye (kak iya)... adik dia sampai n cakap..
bilik kakak ana kosong... dan dia cakap yang kak ayu ada kelas.. hurmm..

bermula lah penantian menunggu kakak ana yang comel sorang ini..
tiba-tiba.. telefon ana berdering.. tengok-tengok nama kakak ana... bila dah borak bagai~
dia pun sampai.. sepupu ana ajak keluar makan.. tapi kakak ana dah makan.. jadi.. nak di jadikan story..
kakak ana perlu belanja kami semua makan !! haha

tapi kakak ana tak kisah .. lagi pun kita orang nak pergi kedai buku.. almaklumlah...
dapat baucar buku.. hehe

kita orang pilih ALAMANDA sebagai tempat untuk berjalan-jalan.. hehe
tapi... ad tambah lagi seorang ahli.. iaitu k ain (kakak kepada k iya n adik kepada sepupu ana) !!
k ain ini duduk di dengkil.. jadi dekat lah.. hehe..

kita orang semua makan di KENNY'S ROGER ROASTER !! hew3
ni saat yang paling ana tak suka.. harga !! huhuhu....
ana ni jenis manusia yang takut dengan harga makanan yang mahal-mahal..
lepas itu.. k ain menyampuk.. dia kata.. "bertuah siapa jadi ister asyid (nama manja ana) !! "
kita orang ramai-ramai gelak.. haha... memang happening lah kata orang...
bukan selalu keluar dengan sepupu dan kakak yang duduk dekat U ni.. hew3

lepas dah makan.. kita orang semua pergi dekat kedai buku MPH pulak ~
sebab nak guna sebaik-mungkin baucar buku !! haha
tapi kedai tu kecil dan padat sangat !! panjang juga beratur !! hew3

lepas dah habis memborong.. kita orang gerak ke tasik putrajaya !! 
first.. sebab kereta k ain yang tak ada minyak itu di parking .. 
second.. sebab nak tunai kan solat zohor !! hehe

pasal tasik ini pula... ada kisah dia yang tersendiri..
ana first time datang dekat tempat.. agak batak lah juga..
tapi sepupu-sepupu ana semua gelak kan ana..
ye lah.. duduk dekat damansara.. tapi tak pernah jejak kat tasik putrajaya.. hew3
dan.. ketika kami lepak-lepak dekat tasik.. ada seorang pak guard ni tegur kami.. sebab begambar di kawasan larangan... heheehe
sekali.. loghat dia jawa lah !! sepupu ana yang agak mahir ini pun apa lagi.. tunjuk bakat lah !!
dandan itu juga.. pak cik itu terus bersembang dengan kami.. comel juga lah.. sebab dah tua kan.. hehe
tapi tak boleh borak lama sebab masa bergerak dengan pantas !! huhu

lepas balik dari tasik itu... mula-mula "bye-bye" dekat k ain.. sebab nak balik ke rumah dia dekat dengkil..
lepas itu .. "by-bye" dekat k ayu n k iya pula... sebab dah sampai UPM ~ huhuhu...

tidak lama kemudian.. ana dengan abang eril (sepupu ana) pun tiba di rumah ana..
jam menunjukkan pukul 6 petang !! keluar rumah tadi pukul 9 pagi.. lama betul keluar rumah.. hehe

walaubagaimanapun.. i had the best moment before facing my first school exam for this year ..
we call it as UP1 a.k.a Ujian Penilaian 1.. hope semua berjalan lancar...
sebelum ana terlupa .. ana nak cakap yang ana memang sayang sangat dekat kakak ana...
tapi nak zahir kan memang sukar... betul tak?? hehe

by the way... peace no war n smile always !! 

^_^